Hadi v letadle (Snakes on a Plane)

Říkal jsem si, že na tenhle film může jít buď jenom nějaký idiot a nebo někdo, kdo má zvláštní druh masochismu, a to jest, dívat se na filmy béčkovité produkce a nezřízeně se u nich smát. Nuže vyrazil jsem do kina.

Popravdě musím říct, že jsem měl utéct z kina už pří úvodní „titulkové“ scéně, která se odehrávala přesně ve stylu akčních filmů s přelomu 80. a 90. let. Při záběrech na jakéhosi člověka na surfu, který pak sednul na motorku a jel na motorce asi pět minut (reálného času, nikoliv „urychleného“ filmového), jsem opravdu koketoval s myšlenkou opuštění kinosálu, ale na druhou stranu jsem chtěl vidět ty hady. Když pak tento „no-name“ člověk motorku zaparkoval a vydal se kamsi, vidíme najednou skupinku drsných chlápku, která umlátí jakéhosi nevinného občana.

A zápletka je na světě! Svědek vraždy musí být odstraněn a proč svědka staromódně odstřelit, když jej můžeme nechat sednout do letadla, na jehož palubu dáme tuny hadů a všem dáme na krk věnce napuštěné feromony, které vypouští hadí samička. (očividně byli ve filmu i hadi-lesby, protože hadi útočili naprosto všichni.)

Nevím proč nás tvůrci tak dalece seznamovali s některými postavami – třeba ten příšerný herec u kterého jsme ANO! opravdu všichni hned po prvním záběru pochopili, že se bojí létat, ale i tak nám to neustále musel svým chováním a řečmi nepřímo sdělovat dalších několik otravných minut. Tvůrci očividně vymýšleli různé situace, ve kterých by had vraždil, a tak zde máme hada, který se zasekne cestujícímu na záchodě do přirození (představa hada, který vyleze ze záchodové mísy a uštkne vás, je hodně děsivá), dále hada který eroticky vzrušuje postarší semetriku, než si uvědomí že jí had „kamsi“ zalezl a že je to vlastně had, pak je zde had plivač jedu do očí a na řeč přijde i anakonda, která slupne nejvíce prudícího cestujícího ve filmu.

Zní to zábavně, ale je to šílená nuda, ačkoliv místy to bylo opravdu tak špatné, že se smějete jen tomu, jak to může být tak špatné. Asi hlavním problémem tohoto filmu je jeho žánrové zařazení. Má aspiraci na komedii (viz cestující, který vytáhne své přirození z poklopce na WC a ještě jej osloví Big Boy, aby se mu pak do něj vzápětí zakousl počuraný had), ale zároveň úvodními scénami připomíná „béčkové“ akčňáky s Michaelem Dudikoffem nebo jak se ten chudák jmenoval. Chvílemi dokonce film aspiruje na katastrofický žánr, když zemřou všichni piloti i s autopilotem a není, kdo by se strojem přistál (nakonec se najde PlayStationový pařmen Microsoft Flight Simulatoru, který letadlo odřídí – humorný prvek), ale osobně bych spíše udělal z filmu crazy komedii a nechal bych nějakého hada, aby s letadlem přistál. Ještě jsem zapomněl na žánr porna, kdy si to jakási dvojice (první oběť hadů) rozdává na palubě na záchodě a had se zakousne do obřího ňadra jakési zhulené blondýny.


Čili Hadi v letadle jsou asi tou největší kravinou, ale občas se můžete zasmát, pokud si podvěsek mozkový upravíte alkoholem nebo měkkými drogami, jak to udělali hrdinové filmu.

VystavilDon Insalata v 20:44  

0 komentářů:

Okomentovat