Politické harašení

Pořad, který byl původně na veřejnoprávní České televizi jako S politiky netančím, a který vedl Miroslav Šimek, měl ještě jakousi úroveň. Po přestěhování na Novu však během vysílání pořadu zemřel hlavní aktér, pan Šimek, a to je tím hraničním bodem k únosnosti celé show.

Asi hlavním problémem tohoto hodnocení je, že autor kritiky pořad zapnul až pět minut před koncem, ale i to mu bohatě stačilo. Neuvěřitelně vřeštící Zuzana Bubílková, způsobem poněkud nervy-drásajícím, vyprávěla sérii vtipů o členech slovenské politické scény. Ne že bychom neměli starostí dost se svou vlastní politickou situací, ale zatímco Šimek tehdy glosoval to, co se děje, a že se toho na naší politické scéně děje docela dost, přišlo mi poněkud prapodivné říkat tři vtipy na Slotu a jeden na Mečiara. (Chápu, že na začátku pořadu se určitě řešila i naše politická situace, ale jak říkám, zapnul jsem až ke konci a hlavně déle bych nevydržel).

Pokud tedy pomineme fakt, že Zuzana Bubílková neumí vůbec mluvit (a že si myslí, že je to třeskutě vtipné – zde si dovolím odbočku, vůbec celá „česká“ zábavná scéna funguje na tom, že někdo neumí mluvit, viz géniové humoru jako Luděk Sobota, či Suchoš s Genzerem), zůstává rozum stát při myšlence, kdo je zodpovědný za oblečení, které má Zuzana Bubílková na sobě. Je sice uvedena jako scénáristka pořadu, ale obléknout si jakýsi mix česko-slovenského kroje s barevným šátkem uvázaným „na babku“, to je opravdu silné kafe. A ještě se nazývat „Euro-babkou“??


Co se však musí Bubílkové nechat, je pokrok, že namísto aby vřeštila na diváky špatnou češtinou – obdobně jako Chantal Poullain, tak nyní vřeštila po slovensky. Je pravda, že divák televize Nova je velmi nenáročný, a tak mu ke štěstí stačí pořady, kde známé obličeje vypráví jeden vtip za druhým, případně je proložen písničkou na playback, a tak se možná mozkové závity narovnávají při pohledu na Bubílkovou pouze mě. Čili jak se říká, chyba není v pořadu, chyba je v recenzentovi. A proto třikrát hurá paní Bubílkové a doufejme jen, že nás bude i nadále zásobovat jedním vtipem za druhým, případně písničkou na playback od nějakého umělce, kterého vyprodukuje soutěž Česko hledá SuperStar.

VystavilDon Insalata v 9:13  

0 komentářů:

Okomentovat