The Extras (Ricky Gervais)

Další skvělý projekt autorské dvojice Ricky Gervais - Stephen Merchant, který opět natáčela britská televize BBC. (Na Extras spolupracuje kromě BBC i HBO). O Rickym Gervaisovi jsem se zmínil už zde.

Extras je snad tím nejvtipnějším seriálem, který jsem za poslední dobu viděl. Ricky Gervais v něm hraje Andyho Millmana, jakéhosi přicmrndávače, který se snaží proniknout do filmového průmyslu a hraje pouze samé křoví a vždycky žebrá u filmových hvězd, aby dostal alespoň roli, kde řekne jednu větu. Rád o sobě říká že je herec nebo tzv. „background artist“ (umělec na pozadí). Bohužel pro něj, režisér vždy utne záběr v momentě, kdy se objeví jeho obličej na obrazovce... Andy má naprosto tragického agenta Darrena Lamba (hraje jej snad 2,5m vysoký spoluautor seriálu Stephen Merchant) a děsně přihlouplou nejlepší kamarádku Maggie Jacobs, se kterou často „hrají“ na filmovém plátně.

Kdyby byl seriál pouze o Andym a Maggie, tak by to asi tak vtipné dlouho nevydrželo, proto se v každém díle mihne nějaká zaručená a proslavená hollywoodská filmová superstar. A někdy se nejen mihne, ale přímo má velikou roli v ději. Hvězdy zde hrají samy sebe, avšak s jistou dávkou sebeparodie. Například Kate Winslet v jednom díle neustále Maggie radí hlášky, které má používat při sexu po telefonu. Ben Stiller se vychloubá, že jeho filmy vydělávají miliony dolarů a že šahal na zadek Jennifer Aninston a že se to počítá, i když to bylo ve filmu. Orlando Bloom zase Maggie přesvědčuje, že je nejkrásnější na světě a neustále pomlouvá šeredného Johnny Deppa. Dětská hvězda Daniel Radcliffe (Harry Potter) se pro změnu snaží sbalit na place jakoukoliv ženskou a chlubí se kondomy a krabičkou cigaret, aby pak vzápětí žaloval mamince, že mu cigarety podstrčila Maggie. A tak bychom mohli pokračovat, než bychom vyjmenovali všechny hvězdy, které se zatím v dosavadních 12 dílech objevily.

Gervais s Merchantem letos projekt Extras po 12 epizodách (rozuměj dvou sezónách po šesti dílech) pravděpodobně opustili (podobně to bylo s Office, který se teď natáčí v USA). Fanoušci seriálu tak mohou jen doufat, že se během Vánoc 2007 objeví „Extras Christmas Special“, kde se dořeší hlavní dějová linie seriálu. Stejně to totiž bylo s projektem Office, který po dvou sezonách zakončily dvě téměř 50 minutové epizody nazvané „Office Christmas Special“, ve kterých se dořešil hlavní děj ke zdárnému happy-endu (pro některé).

Kompletní seznam „hvězd“ v jednotlivých dílech (méně známí raději s odkazy):

101 – Ben Stiller
102 – Ross Kemp, Vinnie Jones
103 – Kate Winslet
104 – Les Dennis
105 – Samuel L. Jacskon
106 – Patrick Stewart
201 – Orlando Bloom
202 – David Bowie
203 – Daniel Radcliffe
204 – Chris Martin (zpěvák Coldplay)
205 – Ian McKellen
206 – Jonathan Ross, Robert Lindsday a Robert De Niro

UPDATE 04/05/08 No musím říct, že Vánoční speciál - čili finále tohoto seriálu, mě trochu zklamal. Místy jsem měl pocit zbytečně nastavované kaše, ale některé momenty stálo za to.

VystavilDon Insalata v 21:08  

0 komentářů:

Okomentovat