Tears of Black Tiger (Fah Talai Jone)

Tímto filmem debutoval thajský režisér Wisit Sasanatieng. O jeho druhé filmu Občan Pes (2004) jsem psal již zde. Zatímco Občan Pes mi naprosto uchvátil, po shlédnutí tohoto filmu jsem měl dost rozporuplné pocity. Ale určitě dám Sasanatiengovi ještě šanci s jeho třetím filmem v pořadí, hororem Unseeable (2006).

Jedná se totiž o jakýsi šílený mix westernu, komedie, love-story a akčního filmu. Již samotná popiska na DVD „Mad as a bag of spiders.“ mě měla varovat, že tenhle film nebude jen tak něco. Stejně jako Občan Pes, je i tento film ujetě barevný. Například kovbojský záporák má růžovo-tyrkysový outfit a vypadá jako mix Little Richarda a Bruna Ferrari.

Z westernového žánru film přebírá pistolnické souboje, které se však někdy zvrtnou v akční přestřelky, kde na sebe lidé vytáhnou bazuky a vůbec je to celé úplně šílené. Jinak jakákoliv událost je zde odporné klišé. Takže chudý syn rolníka Dum se zamiluje do Rumpoey, dcery bohatého měšťana. Když se jí zastane na škole při potyčce, je vyhozen ze školy a dá se na dráhu westernového zločince v gangu jakéhosi Faie, u kterého se stane nejrychlejším pistolníkem široko daleko a známým jako Black Tiger. Později je Rumpoey donucena si vzít jakéhosi policistu, který chce Faiovi a jeho kumpánům zatnout tipec. A během jejich svatby zaútočí Faiův gang na policistu. Uff. Tak to by byl děj.

Po úvodní přestřelce jsem si říkal, že je to jakýsi Limonádový Joe z Bangkoku, avšak chyba lávky. V průběhu se z filmu stane spíše jakýsi akčnák a love-story po vzoru Romea a Julie (i s nešťastným koncem, ačkoliv Rumpoey to přežije). Původní záměr byl asi natočit parodii na westerny a dojáky, ale jaksi mi to vůbec nepřipadalo vtipné, ačkoliv všichni herci přehrávali jako ochotníci z Horní-Dolní. Výsledek pak vyzní jen jako totální kravina, ačkoliv záměr natočit kravinu asi u Sasanatienga nebyl.

VystavilDon Insalata v 21:13  

0 komentářů:

Okomentovat