Rodinny Typ (Family Guy)

Se „žlutou“ rodinkou Simpsonů se již seznámil téměř každý. Televizní stanice Fox však uvádí ještě další, hodně podobný kreslený seriál. Jmenuje se Family Guy a je o rodině Griffinů. Vytvořil jej Seth MacFarlene v roce 1999 a od té doby televizní série zažily zrušení z důvodu špatné sledovanosti (2002) a zároveň i znovuvzkříšení z důvodu vysokého prodeje DVDček (2005). V září 2007 začne Fox vysílat již sedmou řadu této cáklé rodinky.

Asi největší „hvězdou“ seriálu je kojenec Stewie, který svou vytříbenou mluvou komentuje dění kolem a současně stíhá spřádat myšlenky na ovládnutí světa a pokusit se zabít svou matku. V rodině je vynikající též mluvící pes Brian, který neustále nasává nějaké koktejly. Jak Stewie, tak Brian se nechovají tak, jak by se měli chovat (batole a pes), ale tu a tam se vžijí do svých rolí a jsou kouzelní (Stewie milující mateřské mléko, Brian vrtící ocáskem). Hlavou rodiny je retardovaný idiot Peter (obdoba stupidního Homera Simpsona) a jeho manželka, žena v domácnosti Lois. Mají též dvě další děti (krom Stewieho) – stejně idiotického syna jako je Peter, Chrise a ošklivou dceru Meg, ze které si dělá legraci kromě spolužáků i vlastní rodina.

V městečku Quahog, kde se děj odehrává, žije i celá řada vedlejších postav (jako v Simpsonových). Za zmínku stojí pederast a šišlající důchodce Herbert, sukničkář Quagmire (gigidy gigidy goo), pomalu hovořící černoch Cleveland a tetraplegik Joe.

Zatímco Simpsonovi museli na celovečerní film čekat téměř dvacet let, celovečerák k Family Guy byl vypuštěn do světa v roce 2005 (v závěru filmu jsme se kupříkladu mohli dozvědět, co dělaly hlavní postavy filmu ony tři roky, kdy se seriál nevysílal.) Vtipné na celé kauze zákazu Family Guy je i to, že Seth MacFarlane velice rychle vytvořil další (velmi podobný) seriál o agentovi CIA – American Dad, který namísto mluvícího psa má mluvící zlatou rybku a namísto Stewieho v něm hraje mimozemšťan Roger (ostatní obsazení je víceméně identické). Nyní tedy běží v televizi seriály oba a bude tomu tak minimálně i příštích několik let.

Tak jako tak je Family Guy opravdu kvalitní zábava a v lecčems se mi zdá zábavnější než Simpsonovi. Možná i tím, že humor je zde opravdu drsný a nezná téměř žádné tabu a v lecčems mi příjde tzv. evropský (dělá si legraci z americké obezity, fanatických katolíků, gayů, handikepovaných, černochů... nu prostě snaží se ze všech sil, aby nebyl tzv. „politicky korektní“.)

VystavilDon Insalata v 21:45  

0 komentářů:

Okomentovat