Spláchnutej (Flushed Away)

Nevím proč, ale rozhodně stojí investovat čas do zjištění, kde se hraje film s titulky (pouze dvě kopie). Protože v originále v něm vystupují samé hvězdy – Ian McKellen jako záporný ropušák, Hugh Jackman jako hlavní postava Roddy, krysák z nóbl rodinky, který je jednoho dne spláchnut záchodem do kanálu a Kate Winslet jako správná kryska ze stoky Rita, co v tom umí chodit a nejlepší ze všech je Jean Reno jako ropuší agent Le Frog, jehož vtípky na Angličany a Francouze jsou prostě k popukání.

Ačkoliv mě už tyhle animáky nějak přestaly bavit a poslední dobou už to nebylo tak vtipné (např. Auta byla prostě zklamání), rozhodl jsem se nakonec na film o krysácích jít, protože krysáci a potkani jsou prostě super. (viz zde) (Ještě víc se těším na další animák z hlodavčího světa Ratatouille, který má přijít do kin snad někdy v létě 2007). Tenhle spáchalo studio Dreamworks ve spolupráci s britským Aardmanem, čili hryzoni jsou sice počítačoví, ale vypadají jako plastelínoví Wallace a Gromit nebo slepice ze Slepičího úletu Nicka Parka.

Když pomineme předvídatelný příběh a některé gagy, které se tak často opakují, až začínají být vtipné, pobavili mě nejvíce slimáci, kteří zde mají podobnou funkci jako ona slavná šavlozubá veverka z Ice Age, ačkoliv tady spíš slimáci komentují děj písněmi a občas přidávají skvělé vtípky (nejlepší byl asi jak rozradostněni křičí „high five“ aby si plácli, že to dobře dopadlo, a pak si uvědomí, že nemají ruce a udělají smutné obličeje).

Možná ještě lepší než hlavní hrdinové Rita a Rod byli přitroublí „záporáci“ Spike a Whitey, kteří pracují ve službách ropušáka. Zejména Whitey se svou replikou, že dřív pracoval v laboratoři a měl „big shampoo job“ a že na počátku byl tmavej, ale teď že alespoň už nemá lupy. Tenhle gag mě opravdu pobavil.

Rozhodně bych tenhle animák doporučil, ačkoliv jsem na ně obecně už zanevřel a i Králikodlak Nicka Parka mě spíše nudil. A pokud máte doma nějaké hlodavce, tak je to prostě nutnost jít do kina.

VystavilDon Insalata v 21:03  

0 komentářů:

Okomentovat