Piráti z Karibiku 3 (Pirates of the Caribbean: At World's End)

Tak tenhle film můžu směle označit za ten nejhorší film všech dob. Některé opravdu příšerné filmy jsou tak příšerné, až jsou alespoň vtipné (např. Nezvratný osud), ale to opravdu není případ tohohle filmu, protože o to se asi Gore Verbinski nesnažil. Piráti z Karibiku jsou prostě a jednoduše děsní. Příšerní a nedá se na to pomalu ani dívat, aniž by u toho člověk neusínal.

Tak předně děj je naprosto nejvíc plytký, vůbec nic se ve filmu neděje, a když se tam něco děje, tak divák jaksi postrádá smysl činů hlavních hrdinů. Pokud je tam pokus o vtip, zbude opravdu jen u toho pokusu, protože vtipné to rozhodně není. (Starý známý z office „Gareth Keenan“ alias bezoký pirát, už opravdu po stošesté není vtipný, když kdesi honí své vypadlé dřevěné oko). Johnny Depp a jeho „revoluční“ ztvárnění přihřátého piráta už jaksi také vyprchalo kamsi do neznáma a vrcholem všeho bylo jakési zmnožení jeho postavy... Jack Sparrow je jako těžký schizofrenik a nebo co?!? Tak proto je to taková taškařice s ním, protože má rozštěpenou osobnost??

Vrcholem byla epizodní rolička Chow Yun-Fata, který v této chvíli září v českých kinech v jiném filmu. Zatímco Yun-Fat mohl ukázat trochu toho boje, tak je z něj jen další přiteplený pirát, byť je zjizvený a vypadá jakože fakt že jo jako že „cool“ a děsně „vostře“. Ve filmu se tedy mihnul i leta slibovaný Keith Richards z Rolling Stones, který tam dost dobře ani nemusel být. Nemluvě o dalších tunách scén, které tam dle mého podezření byly jen proto, aby se tam cosi dělo a film mohl trvat tři hodiny.

Internetová hvězda „Ninja“, který provozuje web askaninja.com o minulém dílu řekl (ke jménu režiséra), že film by potřeboval více „gore“ (anglicky násilí) a méně „verbinski“ což v ruštině znamená „příšerný dialog“. Obávám se tvrdit, že nejen toto, ale asi bych spíše režiséra Gore Verbinskiho rovnou vyměnil, případně změnil scénáristu, protože děj Pirátů 3 je tak strašně marný, až to není možné. U téměř tříhodinového snímku je největším výkonem vydržet tu urputnou nudu. Ze všech tří dílů je tento ten nejhorší možný a vrcholem je, když film skončí stylem, že kapitán Jack bude pokračovat ještě v dalších třech dílech 4, 5 a 6, aby nalezl onu vytouženou nesmrtelnost. Když ve filmu už byl Kraken, Kalypsó, tak se asi teď bude vykrádat Epos o Gilgamešovi, kde Jack Sparrow bude hledat v dílech 4, 5 a 6 nesmrtelnost. Wáu, to je inkredybly kůl, rajt?

Nevím, jestli američtí producenti jsou padlí na hlavu, ale po tomto třetím díle, fakt nevím, jestli někdo bude mít zájem ještě o další pokračování příhod kapitána Jacka. Chápu, že nasadit film o přihřátém pirátovi o prázdninách, kdy většina kin hraje pěkné kraviny, je dobrý tah (Piráti se zdají být tím nejmenším zlem ze všech příšerných filmů na pokračování), ale na další 3 pokračování to asi nestačí. Tedy rozhodně u mě. Poslední díl jsem tedy přetrpěl jako jakousi symbolickou tečku za dobrodružstvím kapitána Jacka a o Pirátech z Karibiku už nechci nic slyšet do smrti smrťoucí.

VystavilDon Insalata v 21:41  

0 komentářů:

Okomentovat