Indiana Jones a Království cáklé lebky

Netvrdím, že ke sledování Indyho série potřebujete vytříbený intelekt, ale tenhle film... to tedy bylo něco. Obávám se tvrdit, že možná dokonce bude tento film soupeřit o první příčku v disciplíně "nejstupidnější film roku" spolu s Piráty z Karibiku.

Jestli jste někdy přemýšleli o tom, zdali se dá spojit Indiana Jones a UFO, tak ano. Lze. Přesně v tomto filmu se to tvůrcům podařilo. Je asi jasné, že filmy mají spousty fandů (proto asi i tento revival po sto letech...), a že nikdo neočekává, cosi duchaplného, ale osobně i od kraviny, na kterou jdu cíleně, očekávám alespoň něco.

Občas jsem opravdu netušil, zdali parodují sami sebe (když nejmladší z Jonesů hází hada jako pomocné lano očividnému ofidiofobikovi "Indymu"), každopádně v momentě, kdy v jakémsi templu postaveném mimozemšťanům cáklý idiot položí lebku mimožemšťana k jakési nástenné malbě (ano, Erich von Däniken asi chrochtal blahem u tohoto filmu), a všem v kinosále dojde, že jsou identické... tak ještě pro lidi (rozuměj Američany) s IQ minus 20 000 je překryje, aby to došlo opravdu všem. Ale to podceňujete scénáristy, kteří si o nás myslí, že jsme ještě retardovanější, protože pak kdosi z Indyho tlupy ještě zvolá: "Ejhle, jsou identické.". Tak to bylo opravdu už pro diváky s IQ minus 30 000.


Jak bych to měl asi shrnout. Zápletka je nudná. Pocit viděno na stokrát jinak se neustále vrací. Bývalá avantýra Indyho z Dobyvatelů ze ztracené archy je také zpět, bohužel to jaksi mezi nimi moc nejiskří jako tehdy (důvodem je asi napomádované pako, jež je jejich společným synem). A vrcholem všeho je svatba v závěru filmu. Ještě mi tam chyběla promoce napomádovaného paka, a jak založí úspěšnou rodinku. A miniscénka s kloboukem, doufám nenaznačovala, že v dalším díle bude Indyho hrát Shia LeBouf, protože, takto by z něj byl sériový herec nejen v Transformerech, ale ještě doufejme, že Lucas z něj neudělá nového "Indyho".

Jediné, co mi alespoň trochu zvedlo náladu byla pidirolička "JANITORa" z televizního seriálu Scrubs, protože Janitor je prostě nej ;o).

VystavilDon Insalata v 15:35 0 komentářů